blog dankbaar 31 01 2020


Dankbaar!

Vandaag precies een jaar geleden schreef ik mij in bij de KvK als VRIE Balance om mijn droom te gaan volgen. Mijn eerste jubileum is nu een feit! Het was een jaar met heel veel ups, maar ook wat downs. Dankbaarheid overheerst en daar wil ik iedereen, mijn klanten en iedereen die een bijdrage, like of reactie heeft gegeven voor bedanken.

Vorige week zat ik in een overweldigende flow. Ik was niet te stoppen. Dit gevoel heb ik vaak gehad het afgelopen jaar. Dan voel ik dat ik volop leef! Natuurlijk zou ik dit gevoel altijd willen vasthouden. Helaas…zo werkt het niet. Althans niet voor mij. Af en toe zit de rem erop. En kom ik vanuit de achtbaan ineens in de draaimolen terecht. Het is een fysiek mechanisme dat mij weer in balans brengt. Maar hoe schrijf ik vanuit deze draaimolen een goed blog dat recht doet aan mijn 1-jarig bestaan? Dat is mijn uitdaging. 

1 februari 2016. Dé dag dat ik me inschreef als ondernemer. Mijn website ging ongeveer een week later live. Dat was hét moment waarop ik in al mijn vezels voelde dat ik een bedrijf had. Nog geen klanten, maar wel een website! Misschien vind je dat raar, maar voor mij was het belangrijk mijn verhaal te vertellen. De website zag ik als een verlengd visitekaartje. Iets waarnaar je mensen kan verwijzen, zodat ze kunnen zien en ervaren dat ik een professional  en geen hobbyist ben. 

In het begin heb ik wel eens het gevoel gehad dat ik mezelf moest verdedigen: “Wat is je focus? Je vertelt inspirerend, maar wat doe je nu concreet?” Ik ontdekte dat mensen graag het “wat” ingevuld zien. Concrete voorbeelden willen. Tja, als startend ondernemer had ik zeker het eerste half jaar nog geen concrete klantvoorbeelden. En ik had het eerste halfjaar nog geen concrete producten.
Het afgelopen jaar heb ik veel dingen mogen doen. Zo begeleidde ik een verscheidenheid aan klanten, zowel persoonlijk als in teamverband. En heb ik een eigen programma ontwikkeld voor teams: Zichtbaar vooruit in teamprestaties. Ook ben ik samenwerkingen aangegaan met Kwalipro en RaskerArt. Trots ben ik op het feit dat deze samenwerkingen hebben geleid tot innovatieve en succesvolle workshops. Succesvol voor ons, maar belangrijker: voor de deelnemers.

VRIE Balance is niet zomaar een naam. Het is mijn DNA. Balans is dé rode draad in mijn leven: in balans, uit balans. Ik kom mezelf regelmatig tegen doordat ik problemen aanpak, evenals uitdagingen. Hierdoor ervaar ik met regelmaat druk of stress. Jaren geleden zei iemand eens tegen mij dat hij het opvallend vond dat ik ‘de stormen’ zo bewust zelf opzocht. Dat doe ik al heel lang. Ik maak bewuste keuzes. Dit geeft een gevoel van vrijheid. Het was deze persoon die me destijds, zoals dat mooi heet, bewust onbekwaam maakte in mijn ontdekkingstocht naar mijn ‘WHY’ (Golden Circle, Simon Sinek). Daarna volgen immers pas HOW & WHAT, de concrete invulling. Waarom ben ik degene die jouw probleem het beste kan oplossen? 

In alles wat ik doe geloof ik dat problemen en uitdagingen ontstaan om ons iets te leren. Ik geloof dat problemen en uitdagingen ons de weg wijzen naar ons DNA, naar wat ons uniek maakt: ons onderscheidend vermogen. Hoe vind je je DNA? Door hoofd, hart en acties met elkaar in lijn te brengen. Daarin denk ik pro-actief met je mee. En ik zoek daarbij graag naar effectieve oplossingen die zowel innovatief als duurzaam zijn. Wat ik doe? Ik begeleid en coach mensen individueel en binnen teamverband Zichtbaar Vooruit in zelfregie en zelfsturing. Organiseer workshops en spreek onder andere over Stress als kans.

Wat mij diep raakt zijn de cijfers over stress. Eén op de acht mensen maakt een burnout mee. Maar nog veel meer mensen stevenen er op af, zonder dat ze het door hebben. Waarom? Omdat ze niet meer zijn afgestemd op hun hart. Er is een disconnectie ontstaan tussen hoofd en hart door aanhoudende drukte, terugkerende problemen of uitdagingen.

Stress is in beginsel niet ziekmakend. Het is de manier waarop we met stress omgaan die bepaalt of we gezond, gelukkig en succesvol zijn. De boog kan niet altijd gespannen staan. Dit geldt ook voor mij. Maar om vooruit te komen zal ik mijn boog op de juiste spanning moeten leren brengen. Zonder spanning komt mijn pijl niet in beweging. Leef ik niet het leven waarvoor ik bestemd ben. Dit is een positieve metafoor voor stress; zonder stress gebeurt er niets! 

Tot slot
Stress biedt kansen. Het is een oneindige energiebron. Het geeft je de kans jezelf te ontdekken. Jouw ‘WHY’ te vinden. Wat tovert een glimlach op jouw gezicht? Wat verbindt jullie als team?

Op dinsdagavond 14 en dinsdagavond 28 maart geef ik twee workshops in Drachten met het thema: Stress als kans! Dit worden avonden vol energie. En omdat VRIE Balance jarig is, geef ik 10 gratis entreebewijzen weg.
Wil jij kans maken op deze gratis entreekaart t.w.v. € 25,- voor de workshop: Stress als kans? Schrijf je dan nu in op mijn website www.vriebalance.nl en ontvang alvast de gratis e-Guide ‘Regisseer je eigen leven’.  Als BONUS ontvang je dan ook mijn werkdagboek ‘Hoe word ik wie ik wil zijn’.

Met jouw inschrijving maak je kans op één van de 10 gratis toegangskaarten die ik verloot onder alle inschrijvingen tot 1 maart aanstaande. Begin maart maak ik de winnaars bekend via LinkedIn en Facebook.

Meer inspiratie? Kijk dan eens op mijn site www.vriebalance.nl onder Contact/Inspiratie. Ik blog wekelijks vanuit eigen ervaringen.

Vond je dit blog nuttig? Laat het me svp weten. En delen met je netwerk waardeer ik zeer! Voor jou een kleine stap, voor mij een groots effect!