stress racen2


‘Gas geven of remmen..?!’

Mijn Inspiratie voor de blog van deze week komt voort uit mijn recente race beleving op het TT-circuit van Assen. Het continu op- en afschakelen, gas geven en remmen, was heerlijk. Echt genieten!! In deze blog lees je wat deze belevenis te maken heeft met stress. Stress zou slecht voor ons zijn..? Bullshit!!!

We hebben een bepaalde mate van druk nodig om goed te presteren. Zowel zakelijk als privé. Deze druk is voor iedereen anders. We zijn unieke individuen. Het gaat vooral om inzicht en bewustwording. Welke druk heb ik nodig om goed te blijven presteren? En de keuze: ga ik ‘gas geven of remmen..?!’ Zo wordt je sterker met stress..

Zo simpel? Ja, zo simpel. Echter, gedrag aanpassen is hartstikke lastig. Dat weet jij en dat weet ik. Gedrag aanpassen kost tijd. Met simpel bedoel ik dan ook niet dat je direct de positieve effecten gaat ervaren van stress.. Het is allereerst een kwestie van ‘mindset’! Wil je jezelf echt leren kennen om stress met én voor je te laten werken.. Wat is daarop je antwoord..;)?

Mijn leven is doorspekt met stress. Al vanaf jonge leeftijd. Mijn stress was niet altijd gezond. Ik heb in mijn jonge levensjaren veel tegenslag gekend. De wijsheid die ik nu heb, had ik toen nog niet. Door schade en schande wordt je wijzer.. Door die tegenslag heb ik al jong ontdekt wie ik ben en wil zijn. Ik heb ontdekt dat ik stress opzoek. Nu weet ik dat ik dat dit inherent is aan mijn persoonlijkheid én drive het beste uit mezelf (en anderen) te willen halen. Dus uit die comfort zone en (bewuste) keuzes maken!

Even weer terug naar het racen. Wat hebben persoonlijkheid, stress en ’gas geven of remmen’ nu met elkaar te maken? Om te beginnen neem ik je mee wat mij zo aantrekt in het racen:

  • Focus
  • Snelheid
  • Gas geven
  • Remmen
  • Omgevingsbewustzijn
  • Op tijd anticiperen

Al deze elementen heb je nodig om een goede race te rijden. Ik had de mazzel dat ik bij drie verschillende coureurs in de auto mocht stappen. Drie verschillende individuen die ieder op hun eigen manier risico’s namen: van het schampen van paaltjes tot het herstel vanuit de grindbak.. Gaaf daaraan is, dat ik heb kunnen voelen en ervaren wat het in mijn lijf en geest doet als iemand meer of minder risico neemt. Of de pitstraat inrijdt..

Ja, ik ben iemand die snelheid waardeert, grote risico’s accepteert en daar heel vrolijk van wordt..:).  Tegelijkertijd weet ik dat ik soms de pitstraat in moet om (bij) te tanken. Ik geniet volop van het proces van op- en afschakelen. Inmiddels wapper ik mijn eigen gele vlag en kies ik mijn eigen pitstraat momenten.  Een Max Verstappen op de baan zal ik nooit worden, maar ik… Ik rij de race van mijn leven.

Tot slot
Wil jij ook de race van jouw leven gaan rijden? Door sterker te worden met stress? Of wil je je team sterker maken? Met Succes Insights geef ik je een neutraal en helder inzicht in je persoonlijkheid. Samen staan we stil: Wat werkt optimaal voor jou? ‘Gas geven óf remmen..?!’. Vervolgens kom je in beweging en leer je jouw eigen vlag en pitstraat momenten kennen.  Het helpt je Zichtbaar Vooruit in stress management.

Wil je reageren? Graag! Laat het me weten in het commentaarveld hieronder. Liever via een pb? Dat kan altijd op [email protected]
Als je denkt dat de inhoud van deze blog ook voor anderen interessant kan zijn, geef dan een duimpje omhoog of deel het bericht via social media. Wordt zeer gewaardeerd ;).