durf te dromen 24 1 18


Groots dromen

Als jong meisje droomde ik groots. Dromen doe ik nog steeds alleen nu als een volwassen vrouw, zichzelf bewust van de realiteit. Dit weekend liet Iborah Zant (business coach) mij ervaren dat ik niet groots genoeg droom. Maar waarom zou ik dan zo groots moeten dromen? En nog belangrijker: Hoe zorg ik ervoor dat mijn grootse dromen gaan uitkomen?

Dit weekend reisde ik  af naar Monnickendam voor de workshop Design your masterplan 2017 van Iborah Zant. Een inspirerende workshop voor soul entrepreneurs: ondernemers die werken vanuit het hart. Al jaren werk ik intuïtief. Ik ben een gevoelsmens en stem dit af met de ratio. Mijn hart is mijn kompas. En laat ik eerlijk zijn. Ondernemen vanuit het hart is het mooiste dat er is, maar kent ook uitdagingen. Je wilt zoveel mogelijk mensen helpen. Je bijdrage leveren aan een betere en mooiere wereld. Maar, er moet ook geld op de plank komen. En dat is voor hartondernemers nou niet bepaald de eerste prioriteit.

De hoe-vraag kwam dit weekend dus vaak voorbij. Hoe creëer ik vanuit een hartsverlangen een succesvolle business waarmee ik zoveel mogelijk mensen bereik en kan helpen. En wat blijkt? De hoe-vraag is in eerste instantie helemaal niet belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat ik mijn bijdrage, mijn toegevoegde waarde voor de wereld scherp krijg. Met deze ‘why’ stap ik de wereld in. Het is mijn unieke aanbod! De komende tijd ga ik hier verder aan werken.

De drie stappen die mensen die willen ondernemen vanuit het hart, zouden moeten doorlopen, zijn:

  1. Leer groots dromen
  2. Geloof in je dromen
  3. Actie, ga het doen!

Mijn meest waardevolle inzicht dit weekend was groots dromen. Groots als in hééééél groots!! Ik realiseerde me dat mijn dromen niet groots genoeg waren. Althans voor mij niet groots genoeg omdat ik nog teveel in mijn comfort zone verbleef. Het was voor mij niet spannend genoeg. Nu kan het zijn dat jij denkt: “Dream on girl..” met alles wat je nog daarachter zou willen aanvullen.

Maar ik geloof in het kunnen waarmaken van je dromen. De enige beperking die we hebben zit in onszelf. Ons programma. Alles is al aanwezig. Mijn realisme en analysekracht (linker hersenhelft) beperkten mij teveel. Die hielden mij in mijn comfort zone. En daar wil ik dus niet zijn. Als persoon en als ondernemer wil ik mijn creativiteit en voorstellingsvermogen (rechterhersenhelft) meer ruimte geven. Dus je raad het al. Dit weekend heb ik mijn dromen een boost gegeven.

  “If you can dream it, you can do it” 
               Walt Disney 

De droom om voldoende passief inkomen te hebben om van te leven heb ik geboost naar welbewuste miljonair! Dit is hetgeen waaraan ik mij nu verbind. WoW, dan kan ik pas echt een verschil gaan maken in de wereld. En hen die het zo nodig hebben financieel ondersteunen. Zelf projecten gaan opzetten. De droom die ik als 6-jarig meisje al had, gaan realiseren.
Spannend? Ja echt wel! Het zet mijn eigen proces van groei en ontwikkeling weer even in de hoogste versnelling. Dit heeft ook alles te maken met de investeringen die ik in mezelf doe. Zo haal ik het beste uit mezelf (en anderen). En onderweg? Onderweg wil ik ook vooral genieten van het proces. En leren van feedback, want falen bestaat niet. 

Tot slot

Wil jij ook groots leren dromen? En je eigen koers leren bepalen? Geloof en vertrouwen hebben in jezelf én je eigen kunnen, is essentieel. Dit start met regie en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en loopbaan.

Op mijn website heb ik een gratis e-Guide ‘Regisseer je eigen leven’ voor je. Alles wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres achterlaten en de e-Guide is voor jou. Als je je voor 1 maart inschrijft, dan krijg je van mij als BONUS het werkdagboek “Hoe word ik wie ik wil zijn’ cadeau.

Durf jij al groots te dromen? Ik ben in ieder geval ontzettend dankbaar voor al mijn dromen die al zijn uitgekomen.

Vond je dit blog nuttig? Laat het me svp weten. En delen met je netwerk waardeer ik zeer! Voor jou een kleine stap, voor mij een groots effect!