hardt2


Hard op de grens, hart voor jezelf

Ok, eerlijk is eerlijk de titel van deze blog heb ik geleend. Soms komt de inspiratie voor een blog uit onverwachte hoek.  Afgelopen week hoorde ik een gewaardeerde collega zeggen: Hard op de grens, hart voor jezelf. De titel van een weerbaarheidstraining. Prachtig!!! Het resoneert in mijn lijf. Hoe hard ben ik op de grens en heb ik echt hart voor mezelf..?

De week is voorbij gevlogen. Misschien door mijn drukke schema en de leuke dingen die ik op het programma had staan. Maar…ik had deze week ook een besluit te nemen. Ga ik de marathon lopen ja of nee? En zo ja, onder welke voorwaarden? Een testloopje wees uit dat ik ca. 6-7 km pijnvrij kon lopen. Ben ik eventueel bereid mijn doel bij te stellen? Met andere woorden: ben ik bereid voor mezelf hard op de grens te zijn, om hart voor mezelf, mijn lichaam te tonen?

Tijd om even stil te staan… Ik ontdekte dat ik de marathon alleen wilde lopen als ik het vertrouwen had dat ik deze op een gezonde manier kon uitlopen. Als ik ergens aan begin wil ik het ook afmaken. Hoezo ambitie..!?! Ik heb maar één lichaam en daar ben ik zuinig op.  Voor mij is de harde grens ja of nee. Het is niet ja, tenzij…

De marathon van Leiden heb ik dit jaar niet gelopen. En ik ben trots op mezelf!

  • Trots op het feit dat ik naar mijn lichaam heb geluisterd;.
  • Trots op het feit dat ik al zoveel marathon training kilometers heb afgelegd;
  • Trots op het feit dat ik verantwoordelijkheid neem voor mijn lijf, geest en de balans hiertussen;
  • Trots op het feit dat ik mijn doel heb bijgesteld.

Hard op grens leidt onherroepelijk tot hart voor jezelf. Wat is en voelt voor jou goed? In welke situaties zou jij hard op de grens willen zijn en hart voor jezelf tonen?

Het wel of niet lopen van deze marathon lijkt misschien een simpel voorbeeld, maar ik kan je verzekeren: Dat is het voor mij zeker niet geweest…

Tot slot
Als je denkt dat de inhoud van deze blog ook voor anderen interessant kan zijn, geef dan een duimpje omhoog of deel het bericht via social media. Wil je reageren? Graag! Laat dan je reactie achter in het commentaarveld hieronder.