ritme tijd2


Het ritme van tijd

Het ritme van tijd. Een cryptische uitdrukking!? Tijd loopt door. De seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden, jaren gaan voorbij. Het ritme kent structuur. Het eerste kwartaal van 2017 zit er alweer op. En voor we het weten is het Kerst. Wat is mijn ritme van tijd?

De laatste tijd (daar is ie alweer) heb ik er wat op los geëxperimenteerd om te ontdekken wat mijn ritme van tijd is. Ik ben erachter gekomen dat dit voor mij een cyclisch proces van stilstaan, bewegen en vooruitgaan is.

In een eerder blog heb ik mijn grootse dromen met jullie gedeeld De droom om voldoende passief inkomen te hebben om van te leven, heb ik geboost naar welbewuste miljonair! Dit is hetgeen waaraan ik mij heb verbonden (Groots dromen). Die droom is er nog steeds. Het is de manier waarop ik invulling geef aan die droom die aan verandering onderhevig is. Dit heeft alles te maken met mijn focus. Waar richt ik nu mijn aandacht op? Hierin volg ik mijn hart. Dat bepaalt mijn koers.

Als zelfstandig ondernemer merk ik dat ik soms, steeds vaker, de dynamiek van een organisatie begin te missen. De collega’s om je heen. Of is het de structuur van een dagelijks vast ritme? Dit zijn vragen die mij recentelijk bezighouden.

De dynamiek zoek ik immers zelf voortdurend op. Met de opdrachten en de nieuwe activiteiten die ik aan het ontwikkelen en uitvoeren ben. Samen met anderen. Misschien is het dan toch de structuur? De structuur van het hebben van een vast ritme? Die structuur probeer ik me nu zelf al enige tijd eigen te maken. Dit kost me soms best moeite.

Morgen start ik met een tijdelijke interim-klus voor drie dagen in de week. Een prachtige kans te ontdekken hoe de structuur van het werken in een organisatie na zo’n anderhalf jaar weer gaat voelen. En een mooie manier om inspiratie op te doen voor het schrijven van een nieuw programma. Wat is er nou echt nodig? Wat moet er nou echt gebeuren?

Daarnaast overweeg ik een eigen bedrijfsruimte te gaan gebruiken. Een vaste plek om naar toe te kunnen gaan.

De komende tijd heb ik dus een paar mooie uitdagingen die me opnieuw veel  over mezelf kunnen leren.

Tijd verstrijkt. Meedogenloos. Dat is een gegeven. Hoe ga jij hiermee om? Het ritme van tijd bepaal je immers grotendeels zelf. Vanuit de wetenschap van de ‘kwantumfysica’ is alles er al! Tijd is daarmee relatief. Het is aan jou om jouw eigen ritme te ontdekken en vinden. Waarom wachten als het er nu al is? Hiervoor verbind je je denken, voelen en handelen met elkaar. De volgende stappen kunnen daarbij helpen:

Stilstaan

Wat wil ik echt?

Waar sta ik nu?

Waar wil ik naar toe?

Bij welke (dag)indeling of planning kom ik het best tot mijn recht?

Hoe begin ik de dag?

En hoe wil ik vandaag mijn dag beginnen?

Op welke manier kom ik het snelst tot actie of resultaat?

Bewegen

Walk the talk! Dus NU uitvoeren wat je je bij stilstaan hebt voorgenomen.

En: Keep walking!

Vooruitgaan

Hoe ben ik vooruit gegaan?

Wat kan ik daaruit leren?

Hoe kan ik het de volgende keer beter (anders) doen?

Tot slot

Van elk probleem of uitdaging kan je iets leren. Daar geloof ik in. Ook jij hebt de tijd aan jouw zijde. Jij bepaalt wanneer het tijd is te leren en groeien. Wat is jouw ritme van tijd?

Wat ik doe? Ik begeleid en coach mensen individueel en in teamverband en kom graag meer vertellen of spreken over Stress als kans.

Wil je meer weten hoe jij het stuur van je eigen leven in handen neemt? Download dan nu gratis de e-Guide ‘Regisseer je eigen leven’ op mijn website www.vriebalance.nl.

Vond je dit blog nuttig? Laat het me svp weten. En delen met je netwerk waardeer ik zeer! Voor jou een kleine stap, voor mij een groot effect!