blog i gotta feeling 19 9 17


“I gotta feeling”

Twee weken geleden heb ik aan het einde van mijn blog (De 20/80-regel herleeft!) een mini onderzoekje uitgezet: “Wat houdt jou het meest bezig als je denkt aan goed en gezond blijven functioneren tot aan je pensioen?”  Maar hoe gezond en ontspannen leef ik nu zelf als ondernemer? In deze blog lees je mijn persoonlijke ervaringen. Ervaringen die aansluiten op de reacties die ik op de gestelde vragen mocht ontvangen. Bedankt daarvoor.

De afgelopen weken lag mijn focus op het organiseren van twee bijeenkomsten met het thema ‘Wat is duurzame inzetbaarheid?’ Nog een paar dagen en dan is het zover! Gelukkig, want er komt best veel kijken bij de organisatie hiervan. Daarnaast gaan de opdrachten ook gewoon door. Gelukkig maar. Dit betekent continu schakelen en van pet wisselen; wat is mijn rol? Voldoende afwisseling in elk geval. En die afwisseling daar hou ik van. Tegelijkertijd voel ik dat deze rollenswitch soms best pittig is. Veel energie vraagt. Maar ja, wat kan ik doen? Ik speel nou eenmaal graag Champions League.

Vorige week merkte ik dat ik moeite kreeg met ontspannen. En ik voelde dat de adrenaline mij in haar greep begon te krijgen. Niet langer dat lekkere energieke gevoel, de fijne tintelingen, maar juist het gevoel van de ‘drang’ om continu door te gaan. En in de spiegel ontdekken dat mijn gezicht zich langzaam ‘in de plooi’ lijkt te trekken. STOP!! Was ik teveel bezig met wat anderen van mij verwachten? Of liep ik tegen mijn eigen energie grens aan?

Tijd voor een korte introspectie: Mijn eigen lat ligt hoog; ik wil het beste uit mezelf halen. En ik leef bewust met ‘stress’. Vorig jaar heb ik gekozen voor het ondernemerschap. Van ondernemend naar ondernemer! Met heel veel passie en plezier dat doen wat ik het allerliefste doe: mensen en teams zichtbaar vooruit brengen door ze te leren omgaan met diversiteit, stress en onzekerheid.

Mijn ongeduld en de hoge lat horen bij mij. Ik zoek graag mijn grenzen op, al sinds ik kind was. Lang geleden ging ik over mijn eigen grenzen heen. Nu niet meer. Mijn lichaam geeft mij genoeg signalen. Het is aan mij om daarnaar te luisteren. Vechten tegen mijn ongeduld of de lat heeft geen zin. Het is van mij en mag er zijn. Ik weet wat ik wil. En wat mij plezier geeft. Maar bovenal ben ik blij dat ik alles kan voelen!

“I gotta feeling”

Even terug naar het mini onderzoek. De belangrijkste zaken die het aantal respondenten bezighoudt om goed en gezond te blijven functioneren tot aan het pensioen zijn:
– Plezier in het werk houden.
– Gezonde lifestyle en voeding.
– Voldoende bewegen/sporten.
– Stress reductie.

Op de vraag “Wat zou je daarin willen bereiken binnen een jaar?” werd bijna unaniem geantwoord dat men zich persoonlijk wil blijven ontwikkelen op de vier onderdelen zoals hierboven benoemd. Maar ook in het maken van de juiste keuzes daarin.

Tot slot gaven de respondenten het volgende terug op de vraag “Wat denk jij dat daarin nodig is om een groot succes te bereiken”:
– Kenbaar maken wat je leuk vindt en wat je wilt.
– Aandacht geven aan wat je belangrijk vindt.
– Jezelf de spiegel durven voorhouden (zelfreflectie) om de juiste keuzes te maken.

Weer echt leren voelen is de sleutel om te ontdekken wat jij wilt. En wat jou plezier geeft. Het helpt je keuzes te maken die van belang zijn voor jouw gezondheid. En om sterk en gezond oud te worden. Om je te uiten in een omgeving/maatschappij die veel van ons vraagt. Waarin onzekerheid de ogenschijnlijke zekerheid heeft ingehaald.

Tot slot
Veel mensen kunnen niet meer echt bij hun gevoel komen. Daar kan ik bij helpen. Niet alleen omdat ik ervaringsdeskundige ben, maar juist omdat ik mijn eigen gevoelens ken en herken. Daarmee ook weet wat van mij en wat van de ander is. Met deze intuïtieve kracht begeleid ik mensen en teams in het ontdekken van de eigen patronen, behoeften en wensen. Met heel veel plezier.

Kennismaken? Neem gerust een kijkje op www.vriebalance.nl en laat je dan je naam en e-mail achter bij contact. Of download eerst de gratis eGuide op mijn site: Hoe word ik regisseur van mijn eigen leven?

Vond je dit blog nuttig? Laat het me svp weten. En delen met je netwerk wordt zeer gewaardeerd! (Voor jou een kleine stap, voor mij een groots effect).