Nieuw hoofdstuk

“Als je los laat heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen”. Met deze spreuk van Loesje had ik een vliegende start tijdens de BCDN in Leeuwarden in maart 2016. Ik was nog maar net gestart met VRIE Balance en won de prijs ‘beste ondernemerspitch’ van het Ondernemersplein Smallingerland. Nu bijna drie jaar later is het tijd om opnieuw los te laten. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ga de activiteiten van VRIE Balance stoppen. Waarom? Dat lees je in dit blog.

De afgelopen drie jaar zijn er nogal wat veranderingen geweest in mijn leven.
– baan opzeggen
– bedrijf starten (VRIE Balance)
– relatiebreuk
– verhuizing
– nieuwe liefde
– tweede bedrijf
– verhuizing

Korte toelichting. In één van mijn eerste blogs lees je hoe het begon. Inmiddels zijn we bijna 60 blogs verder. Eind 2017 kreeg ik een nieuwe relatie en werd ik bonus moeder. Inmiddels run ik samen met mijn lief Onder de Linden: Een hotel, eetcafé en zalencentrum in Roden. Dit ligt in de kop van Noord-Drenthe. In de zomer van 2018 heb ik Friesland definitief achter me gelaten en ben ik verhuisd naar Roden. Een nieuwe omgeving, veel nieuwe gezichten en nieuwe activiteiten.

Binnen VRIE Balance had ik een prima balans gevonden tussen inspanning en ontspanning. Dit evenwicht is verstoord door alle veranderingen. Een eigen horeca bedrijf runnen is keihard werken. Vooral omdat we net zijn begonnen. De switch naar deze bedrijfstak was en is voor mij fysiek en geestelijk zwaar geweest. Mijn lief is al wat langer actief in de horeca, maar voor mij was het allemaal nieuw. Weken van 70-80 uur zijn eerder standaard dan uitzondering. Dan is er weinig tot geen tijd om echt te ontspannen. Laat staan de rust te vinden om nieuwe activiteiten te ontplooien voor VRIE Balance. En daar vol voor te gaan. Dit voelde niet goed en gaf mij extra druk.

Door al deze veranderingen en de hoge druk die ik geestelijk en lichamelijk kreeg te verwerken, ontwikkelde ik een schildklieraandoening. Elke verandering doet iets met je. Het lichaam volgt de geest. Ambitieus als ik ben is het opnieuw mijn eigen grenzen leren kennen in de nieuwe omgeving (oude patronen). Het is een persoonlijk groei proces. Een volgende laag afpellen. Maar die schildklieraandoening was mijn wake-up call. Mijn gezondheid gaat voor alles. Door de volgende stappen kreeg ik inzicht en verminderde ik de druk.

Stap 1 Acceptatie van de realiteit

Voor lange tijd heb ik geloofd dat er een moment zou komen waarop ik beide bedrijfsactiviteiten zou weten te combineren. Diverse klanten van mij zeiden: “Je gaat er toch niet mee stoppen? Ik heb zoveel aan je coaching gehad”. En ik dacht bij mezelf: “Hoe combineer ik dit? Bovendien zit ik zelf middenin een transformatie proces. Waarop prompt de volgende gedachte zich aandient: “Kan ik anderen coachen als ik hier middenin zit?” Ja natuurlijk kan ik dat. Dit is mijn proces en niet dat van een ander. Dus deze gedachte laat ik maar snel voor wat het is.
Maanden gaan voorbij en ik merk dat VRIE Balance als business mij meer en meer druk geeft. De energie en inspiratie ontbreekt om het 100% focus en aandacht te geven. Dé antenne die nodig is om klanten te blijven aantrekken en doelen te realiseren. De kosten van VRIE Balance lopen ondertussen gewoon door.

Stap 2 Luisteren naar mijn hart: Wat wil ik?

Een liefdevolle thuisbasis. Een maatje. Samen met mijn lief ondernemen én samen groeien. We vullen elkaar aan op alle fronten. Het gaat en voelt zo goed dat we zelfs gaan trouwen dit jaar. Deze liefde doet mij zichtbaar goed, ondanks de druk.

Stap 3 Keuzes maken

Als iets niet bij me past is het een bedrijf als hobby runnen. En dat zou zomaar de toekomst van VRIE Balance kunnen worden als ik niet durf te kiezen. Mijn passie voor het inspireren van mensen is er nog steeds. Toch was er ook altijd de passie voor de horeca. En dit kwam op mijn pad. Onder de Linden is een prachtig bedrijf met groei potentieel op alle drie de bedrijfsactiviteiten. Ambitie genoeg. Toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om de stekker eruit te trekken, voelde ik me enorm opgelucht en blij.

Stap 4 Loslaten

VRIE Balance is niet zomaar een naam. Het is mijn DNA. Zakelijk gezien laat ik het los. Maar hoe kan ik mijn passie voor inspiratie loslaten? Daarom heb ik besloten mijn blogs en het you tube kanaal online te laten staan. Hiermee hoop ik nog meer mensen te kunnen inspireren hun hart te volgen.

Tot slot

Dankbaar ben ik voor al mijn klanten, de mensen waarmee ik samen mocht werken, mijn leveranciers én mijn volgers. Dank jullie wel! Wat heb ik veel activiteiten mogen ontplooien en mensen mogen begeleiden in het volgen van hun hart.

Dit blog is de laatste pagina van het hoofdstuk VRIE Balance. Ik sla de bladzijde om. En ga verder met een nieuw hoofdstuk.

Vond je dit blog nuttig? Laat het me svp weten door je like of reactie. En delen met je netwerk wordt zeer gewaardeerd! (Voor jou een kleine stap, voor mij een groot effect).