Over Janet

Mijn verhaal

Ik geloof dat iedereen meer geluk, vrijheid én succes kan ervaren door een betere balans tussen wat je denkt, voelt en doet. Super belangrijk in deze tijd waarin je wordt overspoeld door veranderingen, prikkels en tal van keuzes.

Aangenaam. Ik ben Janet de Vries. Eigenaar van VRIE BALANCE. Dit is niet zomaar een naam, het is mijn DNA. VRIE klinkt als ‘Free’ en juist deze vrijheid én balans lopen als een rode draad door mijn leven. Eigen keuzes maken, mezelf volledig accepteren en volop genieten van het moment en in het moment. Dat is waar het voor mij over gaat.

Sinds ik zelf vanuit balans leef, ben ik in een stroomversnelling terecht gekomen. Meer zelfvertrouwen, meer succes en vooral meer plezier. Ik heb geleerd om van mezelf te houden en mijn hartkompas te volgen. Dit is ook anders geweest.

Op mijn 16e was ik depressief. Ik weet nog precies dat ik thuis op de wc zat en daar mijn heftigste ervaring ooit beleefde. Ik realiseerde me ineens dat ik helemaal niet wilde leven. Ik wilde hier niet meer zijn. En direct daarna hoorde ik een stem die zei: ‘Dat is helemaal niet wat jij wilt. Jij wilt wél leven.’ Waarschijnlijk mijn oerinstinct. Ik was in shock.
Gelukkig had ik de moed om dit aan mijn ouders te vertellen. Ik kreeg begeleiding maar dit hielp niet echt. Het was vooral mentaal gericht. Op dat stuk werd ik krachtiger en ging steeds meer op wilskracht doen. Ik bleef gevoelig voor andermans meningen en adviezen en ik legde mezelf zoveel druk op. Achteraf gezien bizar dat ik jaren maar door bleef gaan en zelfs de subtiele signalen die mijn lichaam gaf negeerde. Uiteindelijk liep ik bijnieruitputting op. Een gevolg van langdurige stress ook al ervaarde ik dat toen niet zo.

Dit was een keerpunt. Ik móest het anders aanpakken, want ik kon op deze manier niet verder. Nieuwe keuzes maken. De belangrijkste was de verbinding te herstellen tussen mijn hoofd en mijn hart. Daarvoor moest ik eerst stilstaan. De tijd nemen om de stem van mijn hoofd en de stem van mijn hart te leren kennen. Ik ontdekte hoe ik mijn hoofd kon inzetten om mijn hartsverlangen voor elkaar te krijgen. Dan ontstonden er nieuwe mogelijkheden en daarmee nieuwe keuzes en kon ik weer vooruit.

Een bijzonder proces waardoor mijn innerlijke stem zich liet horen. De boodschap was duidelijk:

“Jij bent zélf verantwoordelijk voor je eigen geluk en succes. Dit betekent echte keuzes maken. Stuurman of -vrouw van je eigen leven zijn. Het leven gaat over continu balans houden. Je evenwicht vinden. Je eigen thema’s, triggers en patronen herkennen en erkennen. Maar nog belangrijker, leren hoe je deze patronen kan doorbreken en veranderen.”

Ik ontdekte dat stress niet de vijand was. Sterker nog, dat als ik er anders mee om ging het een kans werd. Een kans om juist een leven vol passie, zingeving en voldoening te creëren.
Ik omarmde de stress in mijn leven. Ik ging stress zien als een eindeloze energiebron. Het hielp mij om ongekende hoogtes te bereiken. Maar ook om overtuigingen en blokkades zichtbaar te maken zodat ik ze kon vervangen door iets beters. Stress als kans werkte voor mij op elk gebied: werk, gezondheid, balans werk-privé, relaties, geld …

Het heeft mij zoveel gebracht en dit gun ik jou ook.

Problemen en uitdagingen zijn er om van te leren. Je te laten groeien als mens. Jou je eigen bestemming te laten ontdekken. En ik wil niets liever dan jou hierin inspireren en helpen. Het gaat erom dat ook jij met plezier jouw balans vindt en leert houden. Die is namelijk voor ons allemaal anders.

Het is mijn missie om jou als ambitieuze, gedreven en zelfs succesvolle professional te helpen beter te leren omgaan met alle prikkels en keuzestress van deze tijd. Door je te ondersteunen en te coachen naar dé verbinding tussen jouw denken, voelen en doen. Zodat jij ontdekt wat jij echt wilt en hoe je dat kunt bereiken.

Als die verbinding er is ga je vliegen. Kom je in de flow. Je gaat ervaren dat alles makkelijker gaat. Je die dingen aantrekt waar jij van droomt of naar verlangt, zonder dat het je heel veel inspanning kost. Hoe meer plezier je hebt, hoe makkelijker het gaat. Omdat jij je balans hebt gevonden.

En dat is wat ik het allerliefste doe. Jou laten groeien en schitteren!

Dus, als jij je aangesproken voelt, kom dan in actie en boek jouw online Spiegelsessie. Met mijn scherpe blik en doortastendheid bied ik jou de mogelijkheid om helder te krijgen wat jou tegenhoudt en waar je naar toe loopt. Aan het einde kijken we samen hoe ik je kan helpen een stap voorwaarts te zetten in jouw zoektocht naar jouw balans.

Oh ja, nog even dit. Je vraagt je waarschijnlijk af wat die leuke kikkers met dit hele verhaal te maken hebben. Wist je dat kikkers symbool staan voor transformatie? Dat is precies wat er gebeurt als jij stress als kans gaat zien.

En… ik ben dol op kikkers 😉

Janet de Vries